Rusteloos en overal


Boek in het Nederlands!Rusteloos en overalRusteloos en overal is het fascinerende levensverhaal van de eerste belangrijke migrant-schrijver uit de West: Albert Helman. Zijn lange leven, van 1903 tot 1996, is een spiegel van een eeuw moderniteit en bevrijding, van koloniale ontvoogding en grenzeloze creativiteit, maar ook van de grootste tragedies uit de menselijke geschiedenis. Helman staat vooraan bij de katholieke emancipatie én de bevrijding uit de katholieke dwangbuis. Hij neemt deel aan de Spaanse Burgeroorlog, het revolutionaire Mexico van Cárdenas en maakt enkele Latijns-Amerikaanse coups van nabij mee. Hij speelt een rol in het verzet tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog en maakt deel uit van het Nederlandse Noodparlement. En hij neemt zijn aandeel in het naoorlogse dekolonisatieproces van Suriname.

Helman was de laatste der Renaissancisten: hij begon als componist onder zijn burgernaam Lou Lichtveld, en schreef onder de naam Albert Helman literaire klassiekers als de roman De stille plantage. Maar hij publiceerde ook poëzie, theater, essays, biografieën, journalistiek werk, en hij schreef historische werken. Hij verdiepte zich in de theologie, filosofie en wiskunde en kreeg een eredoctoraat in de taalkunde. Als diplomaat sprak hij de Verenigde Naties toe. Hij was bevriend met Marsman en Slauerhoff en de groten der aarde kruisten zijn levenspad: Béla Bártok en Joris Ivens, George Orwell en Pablo Casals, Frida Kahlo en Yehudi Menuhin.

Rusteloos en overal is het indringende portret van een rebelse geest en pionier in de roerige 20ste eeuw.

Michiel van Kempen (1957) is docent Nederlands en bijzonder hoogleraar Nederlands-Caraïbische literatuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte tien jaar lang aan deze biografie van Albert Helman. Hij publiceerde eerder over Helman de essaybundel Kijk vreesloos in de spiegel (1998), bezorgde Helmans verspreide poëzie in Adyosi/Afscheid (1994) en een heruitgave van De sfinx van Spanje (2011). Verder tekende hij voor de grootse, tweedelige Geschiedenis van de Surinaamse literatuur (2003) en voor tal van andere studies over de literatuur van Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen, alsook bloemlezingen als de Spiegel van de Surinaamse poëzie (1995), Hoor die tori! (1990) en Voor mij ben je hier (2003). Hij ontving voor zijn werk onder meer de ANV Visser Neerlandia Prijs en werd zowel door Suriname als door Nederland geridderd.Downloaden eBook Rusteloos en overal gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder Rusteloos en overal

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken Rusteloos en overal, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek Rusteloos en overal en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek Rusteloos en overal:  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  164mm x 247mm
  Aantal pagina’s :
  864
  Uitgeverij :
  Knipscheer, Uitgeverij In de
  ISBN :
  9789062659258
  Datum publicatie : 09-2016  TAGS:

  Online Rusteloos en overal ebook, Boek Rusteloos en overal FB2, Downloaden Rusteloos en overal PDF , Downloaden Rusteloos en overal MOBI, Online Rusteloos en overal boek, Gratis Downloaden Rusteloos en overal IPhone, Online boek Rusteloos en overal PDF, Gratis Rusteloos en overal DJVU, Gratis Downloaden Rusteloos en overal TXT, Downloaden Rusteloos en overal RTF, Online Rusteloos en overal FB2 , e-boek Rusteloos en overal downloaden TXT, Gratis Rusteloos en overal downloaden boek, e-boek Rusteloos en overal downloaden MOBI, Downloaden Rusteloos en overal IPad, Lezen Rusteloos en overal MOBI, Lezen Rusteloos en overal DOC, Gratis Rusteloos en overal AWZ, Downloaden e-boek Rusteloos en overal iPad , Gratis Rusteloos en overal DJVU, Downloaden Rusteloos en overal e-boek gratis, Gratis Downloaden Rusteloos en overal DVD, Lezen Rusteloos en overal TXT, Boek Rusteloos en overal downloaden DJVU, Rusteloos en overal downloaden boek gratis, Rusteloos en overal downloaden boek pdf gratis, Rusteloos en overal pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek Rusteloos en overal pdf gratis, Rusteloos en overal downloaden gratis epub gratis, Rusteloos en overal ePub boek downloaden gratis.