Recht rondom het goede doel


Boek in het Nederlands!Recht rondom het goede doelDeze uitgave behandelt diverse juridische onderwerpen waarmee organisaties uit de non-profitsector en in het bijzonder de filantropische wereld in de dagelijkse praktijk te maken krijgen. Het boek is speciaal ontwikkeld voor de Werkgroep Filantropie van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam en het is bedoeld voor allen die bij filantropische organisaties betrokken zijn. Het gaat dan om bestuurders en commissarissen van die organisaties, om directeuren van non-profitorganisaties en hun adviseurs en om instellingen en overheidsdiensten die veel met goede doelenorganisaties samenwerken.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde
– Juridische vormgeving van vrijwillige organisaties. Er wordt een overzicht gegeven van de juridische eisen ten aanzien van bepaalde rechtspersonen (vereniging en stichting). Bijzondere aandacht wordt gegeven aan de positie van het bestuur, door enkele bestuursmodellen te behandelen.
– De verhouding van de vrijwillige organisatie met de overheid en in het bijzonder de subsidieverlening door de overheid.
– Giften en schenkingen die door particulieren aan goede doelenorganisaties worden gedaan en de eisen die daaraan zijn te stellen vanuit het privaatrecht en het huwelijksvermogensrecht. Daarbij wordt ingegaan op aspecten van het erfrecht.
– Fiscale onderwerpen die van belang zijn bij de activiteiten van goede doelenorganisaties en bij de schenkingen door particulieren en bedrijven aan deze organisaties.

Dit boek geeft een goed inzicht in de juridische problematiek van de al dan niet georganiseerde filantropie en schetst aan de hand van concrete voorbeelden een duidelijk beeld van de juridische aspecten die in de wereld van de goede doelen een rol spelen.

Deze uitgave is ontwikkeld in het kader van de Post Academische Opleiding Philanthropic Studies, Center for the Study of Philanthropy and Volunteering (Werkgroep Filantropie) van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit.Downloaden eBook Recht rondom het goede doel gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder Recht rondom het goede doel

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken Recht rondom het goede doel, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek Recht rondom het goede doel en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek Recht rondom het goede doel:  Binding : eBoek (.pdf.epub.txt.docx.fb2.mobi.mp3 en andere indelingen)
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  173mm x 242mm
  Aantal pagina’s :
  230
  Uitgeverij :
  Samenwerkende Uitgevers VOF
  ISBN :
  9789077024072
  Datum publicatie : 06-2004  TAGS:

  Online Recht rondom het goede doel ebook, Boek Recht rondom het goede doel FB2, Downloaden Recht rondom het goede doel PDF , Downloaden Recht rondom het goede doel MOBI, Online Recht rondom het goede doel boek, Gratis Downloaden Recht rondom het goede doel IPhone, Online boek Recht rondom het goede doel PDF, Gratis Recht rondom het goede doel DJVU, Gratis Downloaden Recht rondom het goede doel TXT, Downloaden Recht rondom het goede doel RTF, Online Recht rondom het goede doel FB2 , e-boek Recht rondom het goede doel downloaden TXT, Gratis Recht rondom het goede doel downloaden boek, e-boek Recht rondom het goede doel downloaden MOBI, Downloaden Recht rondom het goede doel IPad, Lezen Recht rondom het goede doel MOBI, Lezen Recht rondom het goede doel DOC, Gratis Recht rondom het goede doel AWZ, Downloaden e-boek Recht rondom het goede doel iPad , Gratis Recht rondom het goede doel DJVU, Downloaden Recht rondom het goede doel e-boek gratis, Gratis Downloaden Recht rondom het goede doel DVD, Lezen Recht rondom het goede doel TXT, Boek Recht rondom het goede doel downloaden DJVU, Recht rondom het goede doel downloaden boek gratis, Recht rondom het goede doel downloaden boek pdf gratis, Recht rondom het goede doel pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek Recht rondom het goede doel pdf gratis, Recht rondom het goede doel downloaden gratis epub gratis, Recht rondom het goede doel ePub boek downloaden gratis.