Het Gouden Elixer


Boek in het Nederlands!Het Gouden ElixerChinese Innerlijke Alchemie is een daoïstische stroming waarin de duurzame vereniging met onze oorspronkelijke heelheid en eenheid als de hoogste menselijke vervulling wordt beschouwd. Dat wordt ‘het bereiken van onsterfelijkheid’ genoemd. De achttiende-eeuwse meester Liu Yiming geeft in de twee hier vertaalde teksten, Commentaar op de Vierhonderd karakters over het Gouden Elixer en Beeldspraak Verklaard, op kleurrijke en toch ordelijke wijze een overzicht van de alchemistische leer en praktijk. Daarbij gebruikt hij een zorgvuldige didactiek, die de lezer kan helpen bij het verdrijven van de ‘menselijke mentaliteit’, zodat de ‘geest van Dao’ kan verschijnen.

Samen met het oorspronkelijke gedicht van vierhonderd karakters van Zhang Boduan vormen de twee teksten van Liu Yiming de kern van dit boek, Het Gouden Elixer. Ze werden door Rob Tans uit het Chinees vertaald, en door Jaap Voigt, Rob Tans en Natasja Gras uitgebreid toegelicht en van commentaar voorzien. Daarmee zijn ze toegankelijk zijn geworden voor de moderne Nederlandse lezer, zodat wie zich door de innerlijke alchemie wil laten inspireren, de weg kan vinden in dat grenzeloze innerlijke land.

Jaap Voigt (1941) is leraar en adviseur en coach, geïnspireerd door het daoïsme. Hij vertaalde de Dao De Jing uit het Chinees, en is auteur van Leven & werken in het ritme van de seizoenen en Waarom naar Gaza. Naast zijn studie in de innerlijke alchemie heeft hij zich in India verdiept in de traditie van de Advaita Vedanta, en houdt hij zich bezig met het vertalen van de Yoga Soetra’s van Patanjali uit het Sanskriet.

Rob Tans (1949) is leraar en coach. Hij bestudeerde levensbeschouwelijke geschriften uit verschillende tradities, en verdiepte zich vanaf 2007 intensief in de Chinese innerlijke alchemie. Hij vertaalde de Zhongheji uit het Chinees, een geschrift van de dertiende-eeuwse meester Li Daochun uit de School der Volledige Werkelijkheid.

Natasja Gras (1967) heeft haar fascinatie voor het daoïsme als levensdraad sinds ze in 1996 haar eerste les kreeg in de I Tjing. Ze heeft zich sinds 2007 volledig toegelegd op het bestuderen van daoïstische teksten en Westerse mythologie. Natasja woont en werkt op het Griekse eiland Kythira, waar zij zich heeft teruggetrokken in een landelijk bestaan.Downloaden eBook Het Gouden Elixer gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder Het Gouden Elixer

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken Het Gouden Elixer, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek Het Gouden Elixer en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek Het Gouden Elixer:  Binding : eBoek (.pdf.epub.txt.docx.fb2.mobi.mp3 en andere indelingen)
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  170mm x 220mm
  Aantal pagina’s :
  292
  Uitgeverij :
  Pumbo
  ISBN :
  9789491164187
  Datum publicatie : 11-2013  TAGS:

  Online Het Gouden Elixer ebook, Boek Het Gouden Elixer FB2, Downloaden Het Gouden Elixer PDF , Downloaden Het Gouden Elixer MOBI, Online Het Gouden Elixer boek, Gratis Downloaden Het Gouden Elixer IPhone, Online boek Het Gouden Elixer PDF, Gratis Het Gouden Elixer DJVU, Gratis Downloaden Het Gouden Elixer TXT, Downloaden Het Gouden Elixer RTF, Online Het Gouden Elixer FB2 , e-boek Het Gouden Elixer downloaden TXT, Gratis Het Gouden Elixer downloaden boek, e-boek Het Gouden Elixer downloaden MOBI, Downloaden Het Gouden Elixer IPad, Lezen Het Gouden Elixer MOBI, Lezen Het Gouden Elixer DOC, Gratis Het Gouden Elixer AWZ, Downloaden e-boek Het Gouden Elixer iPad , Gratis Het Gouden Elixer DJVU, Downloaden Het Gouden Elixer e-boek gratis, Gratis Downloaden Het Gouden Elixer DVD, Lezen Het Gouden Elixer TXT, Boek Het Gouden Elixer downloaden DJVU, Het Gouden Elixer downloaden boek gratis, Het Gouden Elixer downloaden boek pdf gratis, Het Gouden Elixer pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek Het Gouden Elixer pdf gratis, Het Gouden Elixer downloaden gratis epub gratis, Het Gouden Elixer ePub boek downloaden gratis.