De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden


Boek in het Nederlands!De wetgeving van het Koninkrijk der NederlandenNederland, de Nederlandse Antillen en Aruba vormen tezamen het Koninkrijk der Nederlanden. De staatsinrichting van zowel het Koninkrijk als de afzonderlijke landen wordt mede bepaald door het Statuut voor het Koninkrijk. Ten gevolge van deze constitutionele verbondenheid is de behartiging van onder meer de internationale rechtsorde, de nationaliteit en de waarborging van behoorlijk bestuur en van de verwezenlijking van mensenrechten een taak van het Koninkrijk.
Een belangrijk onderdeel van de staatsinrichting van het Koninkrijk betreft de regelgevende functie. Wetgevende maatregelen worden doorgaans vervat in zogenaamde rijkswetten of algemene maatregelen van rijksbestuur. Voor de totstandkoming van deze regelingen zijn in het Statuut bijzondere voorschriften gegeven. Daarnaast zijn ook enkele artikelen uit de Grondwet van toepassing. Op meerdere plaatsen wordt echter afgeweken van die grondwettelijke bepalingen. Op die manier worden de Nederlandse Antillen en Aruba betrokken bij de totstandkoming van rijksregelgeving.
De wetgeving voor het Koninkrijk is een onderbelicht thema in de tot op heden gepubliceerde verhandelingen over het staatsrecht van het Koninkrijk. Met deze monografie wordt in deze lacune voorzien. Aan de orde komen onder andere het materiƫle wetsbegrip van het Statuut, de gang van zaken bij de vaststelling van een rijkswet of algemene maatregelen van rijksbestuur, de goedkeuring van verdragen voor het Koninkrijk en de zogenaamde onderlinge regelingen.

Mr. Mentko Nap is sinds 2001 verbonden aan de vakgroep Staatsrecht en Internationaal recht van de Rijksuniversiteit Groningen.Downloaden eBook De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden:  Binding : eBoek (.pdf.epub.txt.docx.fb2.mobi.mp3 en andere indelingen)
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  170mm x 240mm
  Aantal pagina’s :
  208
  Uitgeverij :
  Walburg Pers
  ISBN :
  9789057302374
  Datum publicatie : 04-2003  TAGS:

  Online De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden ebook, Boek De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden FB2, Downloaden De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden PDF , Downloaden De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden MOBI, Online De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden boek, Gratis Downloaden De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden IPhone, Online boek De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden PDF, Gratis De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden DJVU, Gratis Downloaden De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden TXT, Downloaden De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden RTF, Online De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden FB2 , e-boek De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden downloaden TXT, Gratis De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden downloaden boek, e-boek De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden downloaden MOBI, Downloaden De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden IPad, Lezen De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden MOBI, Lezen De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden DOC, Gratis De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden AWZ, Downloaden e-boek De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden iPad , Gratis De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden DJVU, Downloaden De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden e-boek gratis, Gratis Downloaden De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden DVD, Lezen De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden TXT, Boek De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden downloaden DJVU, De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden downloaden boek gratis, De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden downloaden boek pdf gratis, De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden pdf gratis, De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden downloaden gratis epub gratis, De wetgeving van het Koninkrijk der Nederlanden ePub boek downloaden gratis.