De lakenvelder


Boek in het Nederlands!De lakenvelderDe Lakenvelder
De spannende geschiedenis van een zeldzaam oud-Nederlands, fotogeniek ras.

De koe met de witte band over de buik: wie kent haar niet? De Lakenvelder is het meest in het oog springende Nederlandse rundveeras.

Tot een eeuw geleden werd de Lakenvelder vooral beschreven als rund voor de adel, dat leuk stond in parken en kasteeltuinen. Het gebrek aan een hoge productiecapaciteit heeft het ras echter bijna de das omgedaan. Het dieptepunt lag in de jaren zeventig, toen de melkveehouderij intensiveerde en de fokkerij vooral oog had voor koeien met een hoge melkproductie.

Enthousiaste Lakenvelderhouders gingen de strijd aan om met een populatie van enkele honderden dieren het ras te behouden. Tegenwoordig kent de Lakenvelder een populatie van ongeveer 3.000 dieren. Hoewel het een zeldzaam ras blijft, zijn ze regelmatig te bewonderen in de weides rondom boerderijen. Hier grazen ze als ware fotomodellen door het landschap.

‘De Lakenvelder, niet uit het veld te slaan’ is het eerste boek over dit oud-Nederlandse ras en bevat een unieke verzameling van foto’s en illustraties. Daarnaast komt de spannende geschiedenis uitgebreid aan bod, aangevuld met interessante wetenswaardigheden en leuke anekdotes.

Een prachtig naslagwerk voor iedereen die van koeien houdt.Downloaden eBook De lakenvelder gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder De lakenvelder

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken De lakenvelder, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek De lakenvelder en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek De lakenvelder:  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  218mm x 255mm
  Aantal pagina’s :
  Niet bekend
  Uitgeverij :
  Roodbont Publishers B.V.
  ISBN :
  9789087401658
  Datum publicatie : 06-2014  TAGS:

  Online De lakenvelder ebook, Boek De lakenvelder FB2, Downloaden De lakenvelder PDF , Downloaden De lakenvelder MOBI, Online De lakenvelder boek, Gratis Downloaden De lakenvelder IPhone, Online boek De lakenvelder PDF, Gratis De lakenvelder DJVU, Gratis Downloaden De lakenvelder TXT, Downloaden De lakenvelder RTF, Online De lakenvelder FB2 , e-boek De lakenvelder downloaden TXT, Gratis De lakenvelder downloaden boek, e-boek De lakenvelder downloaden MOBI, Downloaden De lakenvelder IPad, Lezen De lakenvelder MOBI, Lezen De lakenvelder DOC, Gratis De lakenvelder AWZ, Downloaden e-boek De lakenvelder iPad , Gratis De lakenvelder DJVU, Downloaden De lakenvelder e-boek gratis, Gratis Downloaden De lakenvelder DVD, Lezen De lakenvelder TXT, Boek De lakenvelder downloaden DJVU, De lakenvelder downloaden boek gratis, De lakenvelder downloaden boek pdf gratis, De lakenvelder pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek De lakenvelder pdf gratis, De lakenvelder downloaden gratis epub gratis, De lakenvelder ePub boek downloaden gratis.