De hoogste yoga


Boek in het Nederlands!De hoogste yogaYoga Vāsiṣṭha wordt beschouwd als een aanhangsel van het Indische epos Mahārāmāyana. Het is een monumentaal werk bestaande uit 32.000 verzen, in 64.000 regels, ondergebracht in zes boekdelen. Deze Nederlandse vertaling van Yoga Vāsiṣṭha door Marijke de Graad-Davidzon en Ferit Arav is ontleend aan de sterk verkorte Engelse vertaling door Swami Venkatesananda, getiteld ‘The Supreme Yoga’. Yoga Vāsiṣṭha gaat over twee onderwerpen: wat de schepping is en wat ons, de mens, in dit leven te doen staat. Śrī Vāsiṣṭha zegt dat de schepping slechts een product van het denkvermogen is en dat de enige werkelijkheid het onbegrensde en ondeelbare bewustzijn is: Brahman. Wat de mens in dit leven te doen staat is het onophoudelijk zoeken naar de werkelijkheid van al wat bestaat, namelijk wat het ‘ik’ is en wat ‘de wereld’ is, die doorgaans beschouwd worden als van elkaar onafhankelijk bestaand. Śrī Vāsiṣṭha confronteert de mens met zijn blindheid voor de schepping en ontneemt hem al zijn zekerheden over wat hij zelf denkt te zijn, niet zelden op schokkende wijze. De serieuze zoeker, die zich door deze confrontatie niet laat afschrikken en op zoek is naar de werkelijkheid, wordt echter in zijn zoektocht duur Śrī Vāsiṣṭha onafgebroken bijgestaan. Het leidt de zoeker ten slotte tot bewustwording van het enige werkelijke: puur bewustzijn. In dat bewustzijn schijnen ‘ik’ en ‘dit’, subject en object, of het individu en de wereld te zijn verdeeld. Het overstijgen van deze verdeeldheid is bevrijding, vol vrede en geluk. Het gehele geschrift behandelt deze onderwerpen op boeiende wijze, onophoudelijk, onomwonden, compromisloos, met veel geduld en gebruik makend van talloze verhalen. Śrī Swami Śivananda zegt het volgende over dit werk: “Yoga Vāsiṣṭha is het het kroonjuweel van alle werken over Vedanta. De studie van dit boek tilt de mens op tot de verheven hoogten van hemelse pracht en gelukzaligheid. Het is een overvloed aan wijsheid. Aan diegenen die dit boek met grote interesse en eenpuntigheid van geest bestuderen kan zelfrealisatie niet ontgaan.”Downloaden eBook De hoogste yoga gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder De hoogste yoga

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken De hoogste yoga, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek De hoogste yoga en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek De hoogste yoga:  Binding : eBoek (.pdf.epub.txt.docx.fb2.mobi.mp3 en andere indelingen)
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  169mm x 240mm
  Aantal pagina’s :
  400
  Uitgeverij :
  Uitgeverij Van Warven
  ISBN :
  9789492421401
  Datum publicatie : 11-2017  TAGS:

  Online De hoogste yoga ebook, Boek De hoogste yoga FB2, Downloaden De hoogste yoga PDF , Downloaden De hoogste yoga MOBI, Online De hoogste yoga boek, Gratis Downloaden De hoogste yoga IPhone, Online boek De hoogste yoga PDF, Gratis De hoogste yoga DJVU, Gratis Downloaden De hoogste yoga TXT, Downloaden De hoogste yoga RTF, Online De hoogste yoga FB2 , e-boek De hoogste yoga downloaden TXT, Gratis De hoogste yoga downloaden boek, e-boek De hoogste yoga downloaden MOBI, Downloaden De hoogste yoga IPad, Lezen De hoogste yoga MOBI, Lezen De hoogste yoga DOC, Gratis De hoogste yoga AWZ, Downloaden e-boek De hoogste yoga iPad , Gratis De hoogste yoga DJVU, Downloaden De hoogste yoga e-boek gratis, Gratis Downloaden De hoogste yoga DVD, Lezen De hoogste yoga TXT, Boek De hoogste yoga downloaden DJVU, De hoogste yoga downloaden boek gratis, De hoogste yoga downloaden boek pdf gratis, De hoogste yoga pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek De hoogste yoga pdf gratis, De hoogste yoga downloaden gratis epub gratis, De hoogste yoga ePub boek downloaden gratis.