Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden


Boek in het Nederlands!Ambtshalve aanvullen van rechtsgrondenArt. 24 Rv draagt de rechter op de zaak te onderzoeken en te beslissen op de grondslag van hetgeen partijen aan hun vordering, verzoek of verweer ten gronde hebben gelegd. Art. 25 Rv gebiedt de rechter rechtsgronden aan te vullen. Het onderscheid tussen de lrechtsgrondenl van art. 25 Rv en de lgrondslagl van art. 24 Rv heeft betrekking op de tegenstelling tussen recht en feit. Dit onderscheid speelt een belangrijke rol bij de afbakening van de bevoegdheden van rechter en procespartijen in het burgerlijk proces. Zo mag de rechter zijn beslissing niet baseren op feiten die niet aan de vordering of het verweer ten grondslag zijn gelegd; doet hij dat wel, dan treedt hij buiten de grenzen van de rechtsstrijd. Op hun beurt dienen partijen erop bedacht te zijn dat de rechter de vordering of het verweer op een andere rechtsgrond kan toewijzen, indien de gestelde rechtsgrond ontoereikend blijkt te zijn.

Ofschoon het onderscheid tussen feitelijke gronden en rechtsgronden in theorie scherp is, blijkt de grens tussen beide in de praktijk vloeiend. Zo dient de juridische kwalificatie van een feit soms te worden aangemerkt als een feitelijke grond. De omvang van vordering, verzoek of verweer kan bovendien niet in abstracto worden vastgesteld. Voor de rechtspraktijk blijkt het leerstuk van art 25 Rv dan ook weinig richtinggevende waarde te hebben en sterk casuïstisch van aard te zijn. In dit cahier worden de contouren van het leerstuk van art. 25 Rv aan de hand van recente jurisprudentie geschetst. De conclusie luidt dat het onderscheid tussen het bevoegd aanvullen van rechtsgronden en het onbevoegd bijbrengen van feiten sterker dan voorheen in de sleutel staat van het contradictoire beginsel van hoor en wederhoor.Downloaden eBook Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden gratis:Word lid van honderdduizenden tevreden leden die vele uren op zoek zijn geweest naar multimedia-inhoud online en op tijd en nu genieten van de bekendste nieuwe boeken, tijdschriften en strips, waaronder Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden

Het is hier en het is gratis. registreer daarom via de links op deze pagina:


 • Ongelimiteerd boeken, tijdschriften en strips, waar je ook bent: in je browser op je computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.

 • Beste boeken Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden, Tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actiespellen, avonturengames, anime, manga, kinderen en familie , Klassiekers, komedies, referenties, gidsen, drama, aliens, horror, muziek, romantiek, fantasie, fantasie, sport en nog veel meer.


 • We voegen elke dag nieuwe titels toe! We houden dingen graag nieuw.

 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd.

 • Zie hoe duizenden mensen elke dag plezier hebben.
  Meld u nu aan, download het boek Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden en heb plezier zonder beperkingen!


  Details van het boek Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden:  Binding : eBoek (.pdf.epub.txt.docx.fb2.mobi.mp3 en andere indelingen)
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat :
  160mm x 240mm
  Aantal pagina’s :
  73
  Uitgeverij :
  Ars Aequi Libri POD
  ISBN :
  9789069165219
  Datum publicatie : 06-2004  TAGS:

  Online Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden ebook, Boek Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden FB2, Downloaden Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden PDF , Downloaden Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden MOBI, Online Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden boek, Gratis Downloaden Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden IPhone, Online boek Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden PDF, Gratis Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden DJVU, Gratis Downloaden Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden TXT, Downloaden Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden RTF, Online Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden FB2 , e-boek Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden downloaden TXT, Gratis Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden downloaden boek, e-boek Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden downloaden MOBI, Downloaden Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden IPad, Lezen Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden MOBI, Lezen Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden DOC, Gratis Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden AWZ, Downloaden e-boek Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden iPad , Gratis Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden DJVU, Downloaden Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden e-boek gratis, Gratis Downloaden Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden DVD, Lezen Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden TXT, Boek Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden downloaden DJVU, Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden downloaden boek gratis, Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden downloaden boek pdf gratis, Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden pdf boek downloaden gratis, Downloaden e-boek Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden pdf gratis, Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden downloaden gratis epub gratis, Ambtshalve aanvullen van rechtsgronden ePub boek downloaden gratis.